Groenten verbouwen in Ethiopië

Werken aan de toekomst

Uien uit Ethiopië

Passion Agro

Ethiopië telt ruim 90 miljoen inwoners en de welvaart neemt jaar op jaar toe. Hierdoor ontstaat er een verschuiving naar een gevarieerder voedingspatroon. Wij spelen hier op in door een gevarieerd aanbod van  groenten te kweken. Door druppel irrigatie is de landbouw niet meer afhankelijk van de regentijd en kan er tot drie keer per jaar geoogst worden.

Ook op het gebied van (pluim)vee is er nog veel te ontwikkelen. Door bijvoorbeeld op kleine schaal kippen of koeien te houden laten we zien hoe je op bedrijfsmatige wijze een gevarieerd aanbod kunt bieden waarbij er een goed inkomen kan worden verkregen.
De praktijk staat centraal in de overdracht van kennis naar boeren en docenten. Op deze manier combineren wij training en ondernemerschap.

 

 

Samenwerking

Praktijkonderwijs voor boeren en docenten kent men niet in Ethiopië. Om dit wel te kunnen bieden zijn we een samenwerking aangegaan met de Aeres Groep.

Docenten en studenten (VMBO, MBO en HBO) van de Aeres Groep komen regelmatig voor een korte of langere periode naar Ethiopië om bij te dragen aan kennisoverdracht en visie ontwikkeling voor de toekomst. Daarbij wordt er ook samengewerkt met Ethiopische middelbare landbouw scholen zoals het Alage A-TVET College in Ziway en Wukro A-PTC.

Ook draagt de Aeres Groep bij aan de realisatie en implementatie van het Vocational Training Center en pluim- en melkvee gerelateerde activiteiten.

Stage in Ethiopië?

Heb je ook zin om een stage periode door te brengen in Ethiopië? Vul dan het contactformulier op de website in of mail ons op info@ethiovestments.nl. Studenten van de Aeres Group kunnen rechtstreeks contact opnemen met Jan Gundelach.

Ben je al werkzaam in de agro-sector en heb je zin om voor een aantal maanden in Ethiopië te werken? Laat het ons weten, je bent van harte welkom!

 

Trots op wat we bereiken!

Meer over Ethiovestments