Selecteer een pagina

Kwaliteitsmeubels uit Ethiopië

Europees design

Lokale productie

Passion Furniture

In 2016 zijn wij gestart met de productie van kwaliteitsmeubels voor de Ethiopische markt. De materialen worden geïmporteerd vanuit Europa om kwaliteit van het materiaal te kunnen garanderen. De meubels worden geproduceerd door lokale werknemers onder leiding van Nederlands management. In Ethiopië is het uniek dat kwaliteitsmeubels lokaal geproduceerd worden. Dat zorgt voor een flink toenemende vraag nu steeds meer mensen ons weten te vinden.

Door het leveren van een goede opleiding aan onze medewerkers, een scherpe controle op de kwaliteit en door te investeren in het juiste materieel zijn wij in staat lokale klanten met hoge eisen te bedienen. Wij ontwerpen, produceren, leveren en installeren alles zelf en dat wordt gewaardeerd. Zo hebben wij het afgelopen jaar veel particulieren blij kunnen maken met op maat gemaakte keukens, badkamermeubels, inbouwkasten, een bed of eetkamermeubilair. Stichtingen en ondernemingen hebben wij voorzien van kantoormeubilair zoals bureaus, dossierkasten en recepties en we hebben zelfs diverse scholen voorzien van schoolmeubilair.

Het hebben van een positieve impact op zowel de lokale community als op de Ethiopische meubelmarkt staat voorop. Dat is ook de reden waarom de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (https://www.rvo.nl) enkele jaren geleden heeft besloten dit project financieel te ondersteunen. Daarmee is nog meer de nadruk komen te liggen op ‘verantwoord ondernemen’ hetgeen onder andere blijkt uit het feit dat salarissen beduidend hoger liggen dan het marktgemiddelde, dat minimaal 1/3 van het personeel vrouw is, dat wij gehandicapten in dienst hebben en dat er volop ingezet wordt op training van personeel. Zo stimuleren wij hen hun eigen business op te starten om daarmee de verkregen kennis als een olievlek uit te laten breiden. Door gratis water en elektra te verstrekken aan de omwonenden zorgen wij ervoor dat ook zij hun levensstandaard kunnen verhogen.

Interesse in dit project of vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier op deze website.

Vakopleiding houtbewerker

Werkgelegenheid creëren voor Ethiopische mannen en vrouwen

Samenwerking

Een gedegen vakopleiding voor houtbewerker of interieurbouwer is, in tegenstelling tot Nederland, niet beschikbaar in Ethiopië. Wij geloven in kennisoverdracht van Nederlandse vaklui naar Ethiopische leerlingen. Hiervoor zijn we een unieke samenwerking aangegaan met het ROC A12 uit Ede. Verschillende keren per jaar gaan er groepjes studenten voor een aantal maanden naar Ethiopië om werkzaam te zijn op het project en kennis over te dragen.